ultra mix astax spirulina grower 6mm 5/10/15kg.

Bestel
  • Beschrijving
tijdelijk niet leverbaar

Koi Astax

Koi Astax is een voeder dat geconcipieerd werd om Koi’s snel en veilig terug op kleur te brengen. Het uitgebalanceerde gehalte van astaxanthine en canthaxanthine garandeert een intense kleuring van Uw Koi’s zonder dat de witte schubben verkleuren, wat een contrastrijke tekening oplevert. Astaxanthine is een natuurlijk rode kleurstof die o.a. koi, zalm, garnalen en flamingo’s roze tot rood kleurt. Astaxanthine is chemisch verwant aan β-caroteen (in worteltjes) en vitamine A en behoort tot de groep van de carotenoïden. Astaxanthine is bovendien een sterk antioxidant, met functies vergelijkbaar aan vitamine E en beschermt de vissen tegen de schadelijke invloed van UV licht. Canthaxanthine is een pigment dat eveneens behoord tot de groep van de carotenoïden, maar komt van nature niet voor in het dierenrijk. Canthaxanthine komt echter veel voor in verscheidene planten en wordt vaak gebruikt om astaxanthine te complementeren om een meer donkerrode kleur te verkrijgen. Koi Astax is voorts een uitgesproken eiwitrijk voeder met hoge gehaltes kwaliteitsvismeel, wat een smakelijk visvoer garandeert met een vlotte vertering. Door het hoge eiwitgehalte is dit kleurvoeder ook een uitstekend groeivoeder dat U toelaat om jonge koi snel op kleur te krijgen om zo vroeger dan normaal een eerste selectie te kunnen doorvoeren.

Koi Spirulina

Koi-kenners zijn meer dan voldoende op de hoogte van het nut van de Spirulinavoeders. Hoge gehaltes aan Spirulina zijn zowel voor de gezondheid als voor de kleurvorming van koi, karpers en andere siervissen met schubkleur noodzakelijk. Het rijke gamma aan natuurlijke carotenen die wij uit een hoge dosering van de zuiverste Spirulina halen hebben we aangevuld met bijkomende pigmenten die u toelaten de kleurschakeringen van de vissen dieper en intenser te maken. Door de natuurlijke oorsprong van de pigmenten worden bijkleuringen op de witte schubben van de vissen voorkomen.

Karper Grower EX

De vermelde voordelen van de geëxtrudeerde voeders, zijn ook op de Karper Grower EX van toepassing. Dit voeder is echter - in tegenstelling tot de Karper EX - een drijvend groeivoeder. Karper Grower EX is dan ook één van de proteïnerijkste voeders die voor de viskweker ter beschikking staan en toch drijvend is. Bijkomend voordeel van drijvend voeder is de gemakkelijke visuele controle van het eetgedrag van de vissen.